dinsdag 12 januari 2016

5 TIPS VOOR 2016

Ik geef je 5 tips in het begin van het nieuwe jaar voor een goede website.

- Zorg er voor dat je uniek bent en een eigen huisstijl hebt.
- Wat je wil je de klant vertellen en hoe wil je nieuwe klanten benaderen.
- Is je website wel goed vindbaar? Zijn de zoekwoorden nog wel actueel?
- Zorg er voor dat je klanten duidelijk en gemakkelijk door je site heen surfen.
- Blijf actueel. Zowel in je vaste teksten op je site als met een extra optie als bijvoorbeeld Twitter.

1. Uniek
Jouw onderneming heeft visitekaartjes, advertenties en nog veel meer. Als het goed is heeft dit allemaal zijn eigen uitstraling.  He kijken de bestaande klanten hier tegen aan. Hoe kijken nieuwe klanten hier tegen aan. Ben je uniek en kun je lang vooruit met je huisstijl.

2. De Boodschap
Wees kort en krachtig in de boodschap die je wilt vertellen. Wees vooral duidelijk wanneer je nieuwe klanten wenst binnen te halen. Foto's spreken meer dan tekst.

3. Vindbaar
Wordt u goed gevonden? Bent u bij binnenkomst al duidelijk voor zoekmachines. Moet u nu wel of niet starten met online adverteren. Blijf hier altijd actueel te werk gaan. Nieuwe producten en diensten betekend ook over hele linie updates.

4. Duidelijkheid
Zorg voor een goed menu. Eenvoud wint altijd. Kan een klant snel doorklikken naar de informatie die hij zoekt. Wat is ondergeschikt in een menu. Hoe diep gaat u om alles te vertellen via uw menu? Een duidelijke en rustige lay-out geeft bezoekers ook een gevoel dat men gemakkelijk alles terug zal vinden. Denk daarbij ook weer aan uw Huisstijl.

5. Actueel
Blijf zelf actief op het internet. Er zijn vele mogelijkheden om via Social Media te werken en dit te linken aan uw website. Zorg ervoor dat aanbiedingen en dergelijke niet lang blijven staan als deze zijn verlopen. U kunt beter een nieuwsbrief versturen dan alles op de site actueel proberen te houden.